Maak kennis met STAIR factory

 in Inspiratie, Tips

Al jaren lang maakten wij stalen trappen onder de naam ARCO metaal, en later INDOOR steel, maar door de grote hoeveelheid trappen die wij mogen maken voor onze klanten, hebben we besloten verder te specialiseren onder de naam ‘Stair Factory’. We blijven allicht onderdeel van ARCO metaal maar onze specialisatie houdt onder andere in dat wij een aparte showroom hebben ingericht en dat we met een gespecialiseerd team werken.

Maak kennis met ons team

Meer weten?

Meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Details van de trap

Er zijn waanzinnig veel mogelijkheden als het gaat om de detaillering van een trap. Daarom proberen wij ook niet om een volledig overzicht te geven, maar gewoon enkele leuke en in het oog springende details.
Treden

Bij stalen trappen wordt wellicht van ten onrechte gedacht dat de treden ook van staal moeten zijn. Houten treden zijn ook een zeer goed idee. Natuurlijk moet je de uitstraling ervan kunnen waarderen. Treden in een afwijkende kleur of een ander type trede, zoals glazen treden, maken de trap nog specialer. Zo geeft natuursteen de trap grandeur terwijl betonnen treden de trap weer een stoere industriële uitstraling geven. Voordelen van die laatste: oersterk en akoestisch zeer goed.

Hou er wel rekening mee dat steen en staal wat kouder aanvoelen dan bijvoorbeeld hout.

Stootborden

Stootborden zijn verticaal geplaatste ‘schotten’ die de treden dicht maken. U kunt natuurlijk kiezen voor glad metaal, en zelfs een muizentrapmodel trap dat uit één plaat bestaat, maar u kunt ook kiezen voor een rooster! Dit zal een trap in industriële stijl nog meer karakter geven. Maar wat dacht u ook hier van glas? Of hout? Of ….?

Leuningen en balustrades

Ook met leuningen kunt u alle kanten op. Bij stalen trappen wordt er veel gekozen voor stalen leuningen, maar het is soms juist fraai om te kiezen voor een houten leuning.

Bij stalen leuningen kunt u grofweg kiezen tussen een ronde koker, een vierkante koker of een rechthoekige koker. Deze leuningen kunnen overigens onderdeel zijn van een balustrade die kan doorlopen op de verdieping.

Denkt u dan ook eens aan de mogelijkheid om figuren of patronen te verwerken, of juist hele strakke glazen elementen te gebruiken. Of wacht dat u van glazen panelen, in een stalen frame met houten leuningen?

Uw trap laten maken

Heeft u een idee gevormd van uw trap waarbij de basis van staal is? Of wenst u nog wat hulp bij het vormen van ideeën? Neem dan contact met ons op zodat wij met u kunnen meedenken, u kunnen adviseren en u kunnen helpen met het maken van een kosteninschatting van uw droomtrap.

Design trappen op maat