Design trap

Design trappen op maat

Een stalen trap is eigenlijk altijd een design trap. Wanneer u ook echt vrij wilt zijn in het ontwerpen van de trap en esthetische overwegingen belangrijk zijn, dan is staal de beste keuze. 

Dat laatste geldt eens te meer wanneer u 

  • van een strak ontwerp houdt, 
  • van ranke en slanke elementen houdt en 
  • de robuustheid en onverwoestbaarheid weet te waarderen.

En waar nog wel eens een misvatting over bestaat; met een stalen trap kan juist heel goed een comfortabel akoestisch resultaat worden gehaald. Afhankelijk van de gekozen materialen kunt u bijna geruisloos en zonder trillingen de trap belopen. 

Het ontwerp bij een trap beperkt zich uiteraard niet tot het esthetische en akoestische domein. Een trap moet gewoon fijn lopen en veilig zijn. De plek in de ruimte en waar u de trap opstapt, kunnen soms verrassend slim worden ontworpen zodat u van maximaal comfort kunt genieten. 

Exclusief ontwerp voor uw trap?

Wij ontwerpen iedere trap uniek voor de gebruikers, het interieur en de locatie. Samen met u gaan wij op zoek naar uw ideale trap. Of dit nu meer een standaardmodel is of iets zeer creatiefs, wij maken het graag wanneer wij erop vertrouwen dat u daar lang plezier van zult beleven. 

Meest gestelde vragen

Wat is een design trap?

Een design trap is ontworpen voor zowel een esthetisch doel als een functioneel doel. Het is maatwerk afgestemd op de omgeving van de trap en de specifieke wensen van de gebruikers/ bewoners. Er wordt in de regel aan een designtrap gerefereerd als het ontwerp ook bijzondere elementen bevat. Een echte design trap wordt gezien als een luxe.

Wat kost een design trap?

Uw designtrap wordt volledig naar de eisen en uw wensen ontworpen. Het afgeven van een standaardprijs is daarom niet mogelijk. Een zeer ruwe schatting is dat één enkele trap tussen de 4750,- en 15.000,- euro kan kosten. Het hangt dus allemaal af van de keuzes die u maakt. U zou bijvoorbeeld een maximaal budget kunnen stellen, en dzorit bij uw aanvraag aangeven. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw trap niet te kostbaar word.

Hoe start ik met mijn designtrap?

Heeft u een architect? Begin met inspiratie op te doen en vertel deze dan uw wensen en eisen. Laat de architect een schets maken. Met de schets vraagt u bij ons advies en een kosteninschatting. Wanneer u geen architect heeft is de werkwijze nagenoeg hetzelfde; doe inspiratie op, en neem dan contact met ons op.