Muizentrap

Muizentrap op maat

Een muizentrap is een aan twee kanten uitgekeepte boom van de trap. De muizentrap is behoorlijk populair, zo populair zelfs dat dit voor sommige mensen de ‘oervorm’ voor stalen trappen is. 

Dat is natuurlijk niet zo, maar een muizentrap kan wel een hele mooie rustige en exclusieve uitstraling hebben. Zeker gezien van de zijkant zorgt het voor een transparante en strakke look. 

De treden van de muizentrap worden meestal in hout uitgevoerd. Dit zorgt voor een prettige loop, een prettig geluid en natuurlijk een warme uitstraling. Andere materialen, en niet in de laatste plaats staal, zijn natuurlijk ook mogelijk voor de treden. 

Ofschoon een muizentrap recht is, kan deze trap uitstekend met een onder- en bovenkwart gemaakt worden. Eigenlijk zijn alle draaiingen die wenselijk zijn voor een comfortabele loop, of het aansluiten op de verdieping, mogelijk. 

Een mogelijk nadeel van de muizentrap is dat een leuning of balustrade op de trap meestal niet mooi wordt gevonden. Het ontbreken van een leuning kan met kinderen natuurlijk gevaarlijk zijn. Een mooi alternatief hiervoor zou de steektrap kunnen zijn.