Onze Trappenfabriek

Onze Trappenfabriek

STAIR factory is een kleinschalige en persoonlijke trappenfabriek waarin met vakmanschap wordt gewerkt aan stijlvolle en hoge kwaliteit trappen. Wij werken veelal met de hand, het is dus eigenlijk meer een atelier, dan een fabriek. 

Showroom

Wij hebben een bescheiden showroom die op afspraak is te bezoeken waarin we een aantal mogelijkheden kunnen laten zien. Van een aantal trappen hebben we zelfs schaalmodellen gemaakt. Ook kunt u voorbeelden van leuningen en balustrades bekijken. Uiteraard kunnen we ook samen de ideale stijl voor u trap bepalen aan de hand van schetsen en voorbeelden. 

Voor wie

Onze exclusieve trappen zijn niet uitsluitend te vinden in villa’s en dure panden. Onze trappen worden ook met regelmaat toegepast in showrooms, kantoor- en bedrijfspanden en tal van soorten woningen. Kortom, wij maken trappen voor iedereen die kwaliteit, details en een exclusieve uitstraling weet te waarderen. 

Werkwijze

Op basis van uw globale wensen en eisen kunnen wij een globale kosteninschatting maken. Wanneer u besluit om uw droomtrap te laten realiseren, is de vervolgstap een schetstekening. Deze kunnen we samen met u ontwikkelen, of u kunt uw ontwerp eenvoudigweg aanleveren. Wanneer u een goed gevoel heeft over het ontwerp en de stijl, kunnen wij inmeten. 

Op basis van deze gegevens en de schetsen, kunnen we een precieze offerte maken. Na goedkeuring van de offerte maken we afspraken voor productie en montage. 

In het hele proces houdt u één contactpersoon zodat alle gemaakte afspraken centraal blijven. Als de trap is gemonteerd houden we contact, totdat alles is afgewerkt. 

Team

In onze fabriek werken ongeveer 10 mensen in een team aan het maken van prachtige trappen. In dit team is uw aanspreekpunt de adviseur. Hij denkt mee en begeleidt het project. Hiernaast is er een tekenaar die de productietekeningen maakt. Met deze tekeningen realiseert de trappenmaker vervolgens uw trap. Wanneer de trap klaar is, komt het montageteam dat vaak uit twee of drie mensen bestaat, uw trap monteren. Wanneer de trap staat, houdt onze binnendienst medewerker met u contact tot de afwerking van de trap. Zo weten we zeker dat de trap precies zo is, als bedoeld. 

Geschiedenis

STAIR factory is een ‘merk’ van ARCO metaal. Dit bedrijf is opgericht in 2005, destijds zonder werkruimte of fabriek, maar daar kwam door de grote vraag al snel verandering in. In Waddinxveen werd het eerste bedrijfspand in gebruik genomen. In 2015 is ARCO metaal verhuisd naar een grotere locatie in het nabij gelegen Boskoop. 

Vanaf het prille begin maakte Arco stalen trappen, echter werd de vraag naar trappen in 2020 dermate groot dat er besloten werd om een eigen team te starten dat met efficiënt ingerichte werkplekken, onder een eigen merk, de stalen trappen vervaardigt. Vanaf dit moment is STAIR factory een feit.