Stalen trappen

Prijs stalen trap

Op deze pagina geven we informatie over prijzen van stalen trappen. De trappen die wij maken, zijn allemaal maatwerktrappen en worden volledig naar wens van onze opdrachtgevers gemaakt. Hierdoor is elke trap uniek, en heeft iedere trap zijn eigen unieke prijs. Toch proberen wij u een indicatie van de mogelijke kosten te geven, zodat u kunt inschatten of een mooie stalen trap in uw budget past.

Wat bepaalt de kosten

De prijs van uw nieuwe stalen trap wordt grofweg door de volgende zaken bepaald:

  • gebruikt staal & materiaal
  • het aantal productie-uren
  • het aantal montage-uren

Er zijn meer factoren die de prijs bepalen, maar de bovenstaande zijn de belangrijkste.

Rekenvoorbeeld 1: Stalen trap met eiken houten treden

De kosten voor het staal en hout, de uren van de trappenspecialist, het transport, gereedschap en de montagetijd van een stalen trap met eiken houten treden ligt voor een trap met een gemiddelde hoogte en met één kwart rond de €9000,- incl. btw.

Let op: bovenstaand rekenvoorbeeld is geen vaste prijs. Iedere trap die wij maken is uniek en kan dus meer of minder kosten dan het rekenvoorbeeld.

Rekenvoorbeeld 2: Stalen middenboomtrap met houten treden

De kosten voor een stoere stalen middenboomtrap met (hard)houten treden bedraagt voor een trap met een gemiddelde hoogte rond €4500,-

Meer weten?

Wilt u meer weten over de prijs van uw nieuwe trap? U kunt bij ons altijd een vrijblijvende kostenindicatie opvragen. Wanneer u heeft besloten dat u een nieuwe stalen trap wilt aanschaffen, dan kunt u bij ons uiteraard ook een precieze offerte aanvragen.

Voorbeelden uit ons portfolio

Meest gestelde vragen over stalen trappen

Hoe werkt het kopen van een stalen trap?

Het is belangrijk wanneer u een stalen trap wilt aanschaffen, om te beseffen dat het advies van uw trappenmaker een belangrijk onderdeel is van een succesvol trappenproject. Begin met inspiratie op te doen in ons portfolio, en neem dan contact op voor een eerste advies & kosteninschatting. Wanneer u basis hiervan heeft besloten een stalen trap te bestellen, dan komen wij graag langs om de situatie op te nemen, en een offerte op maat voor u te maken.

Welke modellen en typen zijn er?

Bij een stalen trap zit u niet ‘vast’ aan een bepaald type of model. We kunnen alles maken, zolang de constructrie maar sterk genoeg en veilig is. Er zijn echter in de trappenwereld wel standaardvormen: Wenteltrap, Muizentrap, Middenboomtrap, Spiltrap, Onderkwart, Bovenkwart, Dubbelkwart, bordes trap, Steektrap en Dichte trap.