Stalen trappen

Stalen trappen op maat door Stairfactory

Wij begrijpen het als geen ander dat u een stalen trap overweegt. U doet er namelijk op verschillende vlakken goed aan om te kiezen voor een stalen trap die helemaal op maat voor u wordt gemaakt. 

Design van de trap 

Het design van een stalen trap is meestal  één van de belangrijkste overwegingen. Er zijn dan ook oneindig veel mooie exclusieve stalen trappen te bedenken, die in verschillende stijlen en interieurs passen. 

Zo worden strakke stalen trappen veel toegepast in industriële interieurstijlen. Ook in tal van andere stijlen is een designtrap een belangrijk element in het ontwerp of de architectuur. 

Een exclusief ontwerp kunnen wij  samen met u uitwerken of u kunt een reeds bestaand ontwerp, bijvoorbeeld van een architect, aanleveren. 

Geen beperkingen

Een groot voordeel van staal ten opzichte van hout is, dat er nauwelijks beperkingen zijn voor wat betreft de vormgeving. Een stalen trap is zo sterk dat bijna alle vormen mogelijk zijn. De trap is in de regel ook ‘vrij’ in de ruimte te plaatsen, waar een houten trap meestal tussen muren moet worden gemonteerd. 

Wanneer de trap de bocht om moet gaan, dan is dit met staal eenvoudig te realiseren zonder dat het uiterlijk aanzienlijk wordt veranderd. Dit komt omdat de bochten gelast kunnen worden. Bij houten trappen zijn er in zo’n geval verbindingen nodig die een strak ontwerp flink verstoren. 

Vrije materiaal keuze

Met een stalen trap, bent u minder gebonden aan één materiaal. Voor de treden kunt u naast staal ook kiezen voor hout, glas, steen of beton. Voor de balustrade geldt min of meer hetzelfde. 

STAIR factory

Wanneer u kiest voor een stalen trap, laat hem dan door ons maken. Wij werken namelijk vanuit liefde voor trappen. 

Al 20 jaar lang maken we trappen en leveren we kwaliteit. Kwaliteit zit hem in het meedenken voor het beste resultaat op lange termijn, maar het zit hem ook in de kwaliteit van het materiaal waar we mee werken, en uiteraard in de afwerking van de door u gekozen trap. 

Uiteindelijk vertaalt onze service zich in een hele mooie trap  die naar alle wensen  is ontworpen en naar volle tevredenheid is geplaatst. 

Wat voor soorten trappen?

Er is op het gebied van trappen een aantal standaard vormen te benoemen. U bent echter niet gebonden aan één specifieke vorm omdat uw trap volledig op basis van maatwerk voor u wordt gemaakt. Uiteraard blijft het grootste belang dat de trap  goed beloopbaar blijft. 

Standaardvormen:

We leveren de volgende vormen:

 • Wenteltrap
 • Muizentrap
 • Middenboomtrap
 • Spiltrap
 • Onderkwart
 • Bovenkwart 
 • Dubbelkwart
 • Bordes trap
 • Steektrap
 • Dichte trap 

Onze werkwijze bij het maken van een stalen trap

Een trapproject kenmerkt zich door een goede voorbereiding, een uitgebreid overleg, een creatief proces, een strakke planning en duidelijke afspraken. 

In stappen ziet een trapproject er globaal zo uit: 

 1. Wij geven een richtprijs af
 2. U geeft een voorlopig akkoord op de richtprijs
 3. Wij geven advies en komen inmeten bij u op locatie
 4. Wij maken een definitieve offerte
 5. Bij akkoord van de definitieve offerte gaan we naar de ontwerp- en schetsfase
 6. Na akkoord op de tekening gaan we over naar de productie en de montage

In de ontwerpfase kunt u een uitgewerkte schets aanleveren of wanneer u nog geen definitieve keuze heeft gemaakt voor het ontwerp, dit creatieve ontwerp samen met STAIR factory maken. 

Soorten stalen trappen

Bij STAIR factory maken wij alle trappen exclusief op maat. Dit betekent dat er geen beperkingen zijn aan het ontwerp. Graag belichten wij toch een aantal soorten trappen voor u, waarover we geregeld vragen krijgen:

 • design trap
 • stalen balustrade
 • muizentrap
 • stalen spiltrap
 • stalen trapleuning

Prijzen en tarieven

De maatwerk-aanpak, de kwaliteit én de hoge servicegraad die wij hanteren zorgt ervoor dat uw trap van het hoogste niveau is. De prijzen voor een mooie, exclusieve stalen trap is dan ook helaas niet voor iedereen bereikbaar.

We zouden graag een indicatie geven van de prijs van uw trap, maar omdat trappen altijd maatwerkprojecten zijn, is het niet mogelijk om met een prijslijst te werken. Een hele grove indicatie is vanaf €5000,- voor een relatief eenvoudige trap, tot wel €20.000,- voor een zeer bewerkelijke of grote trap.

Wilt u een snelle indicatie of een uitgebreide offerte voor uw trap, neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen over stalen trappen

Wat kost een stalen trap?

Een stalen trap is een volledig maatwerk-product. Daarom kunnen we slechts een indicatie afgeven, de uiteindelijke prijs zult u met uw trappenmaker moeten afstemmen. Een professionele, maar eenvoudige stalen trap kost ruwweg tussen de 4750 en 8750 euro. Een echte ‘designtrap’ of een trap die bewerkelijk is om te maken, zal een iets hogere investering vergen. Het hierbij goed om te beseffen dat de trap minimaal levenslang meegaat.

Waar moet ik op letten bij een stalen trap?

Het is belangrijk wanneer u een stalen trap wilt aanschaffen, om te beseffen dat het advies van uw trappenmaker een belangrijk onderdeel is van een succesvol trappenproject. Begin met inspiratie op te doen in ons portfolio, en neem dan contact op voor een eerste advies & kosteninschatting. Wanneer u basis hiervan heeft besloten een stalen trap te bestellen, dan komen wij graag langs om de situatie op te nemen, en een offerte op maat voor u te maken.

Welke modellen en typen zijn er?

Bij een stalen trap zit u niet ‘vast’ aan een bepaald type of model. We kunnen alles maken, zolang de constructrie maar sterk genoeg en veilig is. Er zijn echter in de trappenwereld wel standaardvormen: Wenteltrap, Muizentrap, Middenboomtrap, Spiltrap, Onderkwart, Bovenkwart, Dubbelkwart, bordes trap, Steektrap en Dichte trap.