Stalen Trappen

Stalen Trappen

Wij maken iedere gewenste stalen trap op maat. Of dat nu een heel praktische trap is, of een droomtrap rechtstreeks uit uw verbeelding, wij maken het voor u. 

Om u een idee te geven van veelvoorkomende trappen en accessoires, hebben wij hier een aantal voorbeelden op een rij gezet:

Soorten trappen

Bent u zich nog aan het orienteren op uw trap? Neem dan een kijkje in ons fotoboek of bekijk onderstaande soorten trappen: 

Over stalen trappen

Stalen trappen worden in veel soorten en maten gemaakt. Wij maken en leveren stalen trappen voor binnen en buiten, voor particulieren en voor bedrijven. Er worden om verschillende reden gekozen voor stalen trappen gekozen zoals de uitstraling, de duurzaamheid en de sterkte van de stalen constructie. Qua ontwerp zie je dat stalen trappen meegaan in interieurtrends, maar er zijn tevens trappen die tijdloos zijn. Voor een stalen trap hoef je uiteraard geen specifieke woon- of interieurstijl te hebben; bij iedere stijl past wel een bepaalde stalen trap.

Modellen

Trappen zijn er in verschillende vormen, ofwel modellen. Dit is meestal om een zo prettig mogelijke loop te creëren, of om zo goed mogelijk van de ruimte gebruik te maken of simpelweg om op een ruimte of verdieping te kunnen aansluiten. Een rechte trap is de meest eenvoudige vorm. Wij spreken dan overigens meestal van een steektrap. In stalen trappen zijn er daarnaast een aantal klassiekers zoals de wenteltrap en de spiltrap. Deze beide trappen draaien om hun as naar boven. Het verschil tussen een wenteltrap en een spiltrap is de spil in het midden bij een spiltrap. Bij een wenteltrap is er geen middenspil.

Een andere populaire trap is de muizentrap. De bomen (zijkanten) van deze trap zijn in een muizentrapvorm. De treden en eventueel stootborden kunnen zowel in staal als hout worden uitgevoerd. De middenboomtrap is eveneens veel gekozen. De treden van een trap worden gemonteerd op een stalen middenboom, waardoor de trap en treden lijken te zweven.

Naast deze veelvoorkomende modellen, maken wij veel trappen met één of twee kwarten; een kwarttrap of dubbelkwart trap.

 

Maatwerk

Natuurlijk kun je bij het uitkiezen van een stalen trap uitgaan van standaard modellen, maar het hoeft niet. Het interessante is juist dat doordat staal zo’n sterke constructie oplevert, je een eigen ontwerpen kunt (laten) maken. De bestaande trapmodellen kun je daarbij natuurlijk wel als inspiratie gebruiken.

Materialen

Als je een stalen trap als basis neemt, zijn er ongelooflijk veel mooie, leuke en bijzondere materialen om de trap functioneel en uniek te maken. De treden kunnen naast staal ook van hout, beton of glas worden gemaakt. Ook de balustrade hoeft niet volledig van staal te zijn. Bij balustrades wordt er vaak voor glas gekozen, maar ook hier zijn de mogelijkheden bijna oneindig.

Trappenproject

Een trappenproject begint bij het vormen van een idee over de vorm en uitstraling van de trap. Hierbij werkt het heel goed om zoveel mogelijk foto’s van andere trappen te bekijken.

Wanneer je hier een idee over hebt, kun je een trappenfabriek gaan selecteren. Met de trappenideeën kun je een prijsindicatie opvragen.

Wanneer je opdracht gunt aan een partij, en we hopen dat dit STAIR factory is, dan komen wij op locatie inmeten en advies geven. Dit kan het plan misschien iets veranderen. Dit is ook de reden dat wij pas in deze fase een definitieve offerte geven. In deze fase moet ook een globale planning worden gemaakt, zodat het duidelijk is wanneer de trap kan worden gemaakt en kan worden gemonteerd.

Als de offerte in orde is en het dus duidelijk is welke trap er gemaakt moet worden, begint het tekenen van de trap.

Wanneer u een tekening krijgt opgeleverd, kunt u nog details wijzigen. Wanneer u de tekening goedkeurt, wordt de trap volgens planning gemaakt en de trap geleverd en volgens afspraak gemonteerd.

Montage

De trap monteren wij, afhankelijk van de maten die we hebben ingemeten, in één geheel, of in delen. Bij normale trappen duurt de montage meestal niet meer dan een dag. Wij raden aan om afwerking, zoals het sauzen of stuken van muren, schilderwerk en andere afwerking, pas na de montage te plannen. Er kan namelijk altijd iets beschadigen.

Wanneer u houten treden heeft raden wij aan om deze in de bouwfase te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld met stucloper, of karton. In sommige gevallen kunnen de treden ook gemonteerd worden na de afwerking.

Bij de montage is het trapgat belangrijk. Houdt goed in de gaten wat de afspraken zijn. Wanneer het trapgat gemaakt of aangepast moet worden, kunt u dit meestal het beste overlaten aan een aannemer. Bij de montage moet het trapgat, en eventuele over zaken helemaal gereed zijn. Behalve wanneer u expliciet en op schrift heeft afgesproken dat de trappenmaker het trapgat maakt of aanpast. Dit is in de praktijk echter niet gebruikelijk.

Service en garantie

Bij de oplevering van de trap krijgt u van ons tips en adviezen om de trap te onderhouden. Mocht er onverhoopt iets stukgaan, dan kunt u volgens onze algemene voorwaarden verwachten dat we dit voor u oplossen. Let wel op bij hout dat dit door omstandigheden kan kromtrekken of scheuren. Gelukkig komt dit zeldzaam voor, maar door een ongunstige invloed van vocht en warmte kan hout gaan ‘werken’. Wij zullen u altijd hierover adviseren maar let op dat een dergelijk oorzaak niet valt onder de garantie, en dat wij niet aansprakelijk zijn voor (gevolg)schade.